Κορονοϊός: Νέος τηλεφωνικός αριθμός πληροφοριών από τον ΕΟΔΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορονοϊό.

Νωρίτερα, δόθηκε νέο ενημερωτικό σποτ στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, το σποτ δίνει οδηγίες και μέτρα προφύλαξης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, κατατάσσοντας σε αυτή την κατηγορία τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι πρέπει να πλένουμε συχνά και σωστά τα χέρια μας, να καθαρίζονται σωστά οι επιφάνειες, να κρατάμε αποστάσεις από άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα, να καλύπτουμε με τον αγκώνα το στόμα όταν βήχουμε κ.α.

Επίσης σύμφωνα με το σποτ όποιος εμφανίσει συμπτώματα και έχει επισκεφθεί ή βρίσκεται σε πληττόμενη περιοχή, δεν θα πρέπει να προσέρχεται μόνος του στο νοσοκομείο, αλλά να ενημερώνει τον γιατρό του ή τον ΕΟΔΥ.

Τετραψήφιο αριθμό, το 1135, θέτει από σήμερα ο ΕΟΔΥ στην διάθεση των πολιτών, αναφορικά με ερωτήματα και απορίες γύρω από τον κορονοϊό.