Κλείνουν καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ – 190 κρούσματα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε το προληπτικό κλείσιμο μπαρ, καφετεριών και εστιατορίων ώστε να μειωθεί η πιθανότητα επικίνδυνου συνωστισμού. Κλείνουν παράλληλα τα εμπορικά κέντρα ενώ ανοικτά μένουν τα ταχυφαγεία για παράδοση κατ’ οίκον, τα super market, φαρμακεία και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. 

Ανοικτοί θα παραμείνουν και οι φούρνοι καθώς και τα ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα.  

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας νέα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης.«Επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε μεγαλύτερη διασπορά […]
Τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού για να προστατεύσουμε τους άλλους και να προστατευθούμε δεν τηρούνται. Δίνουμε μία μάχη και το αποτέλεσμα θα κριθεί και από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση». «Ήρθε η ώρα της μάχης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.  
Σε ένα 24ωρο τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 73.
Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας, 11 από τα κρούσματα είναι «ορφανά», χωρίς σαφές ταξιδιωτικό ιστορικό ή επαφή με άλλο κρούσμα. Τα εννέα από αυτά εντοπίζονται στην Αττική ενώ 36 ακόμα βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Συνολικά 47 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κατά τόπους νοσοκομεία.   Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Πολιτισμού είχε ανακοινώσει το κλείσιμο όλων των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων, για προληπτικούς λόγους. Κλειστές θα παραμείνουν και οι βιβλιοθήκες.   

Τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ:
Κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα
Κλείνουν τα μπαρ, καφέ και καφετέριες
Κλείνουν όλοι οι χώροι εστίασης εκτός από delivery και take away – οτιδήποτε έχει καθίσματα
Οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οι αθλητικοί χώροι –
Κλείνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τους ανοιχτούς χώρους για μεμονωμένη άθληση
Κλείνουν τα κέντρα αισθητικής -Ανοικτά παραμένουν τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και οι φούρνοι
Λαμβάνονται ειδικά μέτρα για δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Πηγή: www.lifo.gr