ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΥΘΡΩΝ ΚΤΙΡΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ – ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΦΑΝΤΟΙ

Τον Ιανουάριο του 2015 το  γυμνάσιο Ερυθρών με έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ελευσίνας, κρίνεται επικίνδυνο
από άποψη δομικής και στατικής φύσης. 
Άμεσα αποφασίστηκε η μεταστέγασή του στο Λύκειο Ερυθρών. Σε αίθουσες ήδη προβληματικές λόγω υγρασίας, στενότητας και ανεπάρκειας αερισμού.

Τέσσερα χρόνια μαθητές, γονείς και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση να λυθεί το κτιριακό ζήτημα με επισκευή, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα του.

Τον περασμένο Δεκέμβρη αποφασίστηκε από την Υπηρεσία Δόμησης Ελευσίνας και το «σφράγισμα» του γυμναστηρίου του Γυμνασίου Ερυθρών, σημειωτέον του μοναδικού κλειστού γυμναστηρίου στις Ερυθρές, ως επικίνδυνο και ακατάλληλο, ενώ ήδη είχαν γίνει οι απαραίτητες επισκευές από το Δήμο και είχε δοθεί άδεια χρήσης. 

Αποτέλεσμα αυτής της τελευταίας απαγόρευσης ήταν η οργή των πολιτών, γονέων και μαθητών που αρχικά αποφάσισαν και έκαναν κατάληψη του χώρου του Γυμνασίου – Λυκείου Ερυθρών τον περασμένο Ιανουάριο.

Ακολούθησαν συμβούλια πολιτών και αποφάσεις όπως η ανάθεση για τη διερεύνηση του κτιριακού ζητήματος και της έκδοσης αδείας επισκευής σε συντοπίτη πολιτικό μηχανικό, ο οποίος συνεργάστηκε με το Δήμο προκειμένου να λυθεί το ζήτημα.  Ζήτημα  μηνών η αρχή της επισκευής του Γυμνασίου Ερυθρών…

Σήμερα, 5 μήνες μετά ούτε η έναρξη των εργασιών έχει γίνει
Ούτε επίσημη ενημέρωση έχουμε ως γονείς και μαθητές
του Γυμνασίου Ερυθρών.

Το Γυμνάσιο Ερυθρών έχει γίνει πλέον ένα ΚΤΙΡΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ με σπασμένα παράθυρα, καρέκλες και θρανία πεταμένα και σκονισμένα.
Λες και ο χρόνος σταμάτησε εκεί.

  Τα παιδιά του γυμνασίου βολεύονται όπως όπως σε προκατασκευασμένες αίθουσες και όχι πλέον στο χώρο του Λυκείου.  Το κτίριο του Λυκείου χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από μαθητές Λυκείου πλέον. 
Ο χειμώνας στις Ερυθρές είναι βαρύς και οι προκατασκευασμένες αίθουσες δύσκολα θερμαίνονται.

Σα να μην έφτανε αυτό, με την αρχή της σχολικής χρονιάς πληροφορηθήκαμε και την απουσία λόγω ασθένειας της Γυμνασιάρχου, με άδεια αρχικά για ένα μήνα.  Εδώ και δύο εβδομάδες αναμένουμε τους καθηγητές που θα διδάξουν στα παιδιά μας. 
Έχουμε επάρκεια σε
γυμναστές – 3- και σε φιλόλογους αγγλικής γλώσσας – 2-. 
Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα παιδιών α’ γυμνασίου ενδεικτικά είναι:

Δευτέρα                                              Τρίτη

Αγγλικά                                               Γυμναστική

Γυμναστική                                         Γυμναστική (Οικιακή Οικονομία)

Αγγλικά                                               Αγγλικά

Γυμναστική                                         Αγγλικά

Νέα Ελληνικά                                     Γυμναστική

Γυμναστική                                         Κείμενα

Θα μου πείτε … νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖναι αλλά να μην ξεχνάτε πως δεν έχουμε γυμναστήριο διότι ακόμη είναι «σφραγισμένο» ως επικίνδυνο και ακατάλληλο, και οι καιρικές συνθήκες σε λίγες ημέρες δε θα είναι καλοκαιρινές.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθησυχάζει τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που επανειλημμένως έχουν στείλει επιστολές για το πρόβλημα, πως με την ολοκλήρωση της β’ φάσης αποσπάσεων οι καθηγητές θα παρουσιαστούν.  Πάντως από το Υπουργείο Παιδείας δεν υπήρξε απόλυτη κάλυψη των κενών.

Αναμένοντας λοιπόν λύση στο κτιριακό προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε και την απουσία Γυμνασιάρχου και Καθηγητών.

Ευελπιστούμε σε έμπρακτη στήριξη και λύση των προβλημάτων από τη νέα Δημοτική Αρχή, καθώς αυτό είχε υποσχεθεί και προεκλογικά, αναφορικά στο κτιριακό, αλλά και την αρωγή της για το πολιτειακό θέμα των κενών των καθηγητών.

Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αυτονόητο! 
Αλλά θα αγωνιστούμε για αυτό αν χρειαστεί.  Λογοδοτούμε στα παιδιά μας!

Άννα Γιοβάνογλου