Κρούσμα κορονοϊού στην ΜΑΝΔΡΑ

Κρούσμα κορονοϊού στην ΜΑΝΔΡΑ ,ανακοίνωσε το  Γραφείο Τύπου του Δήμου Μανδρας-Ειδυλλίας ,στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.

Διαβάστε την ανακοίνωση :

Σήμερα το απόγευμα επιβεβαιώθηκε στο τμήμα Γ´2 του Γυμνασίου Μάνδρας, θετικό κρούσμα στον κορονοιό. Αμέσως, ακολουθήθηκαν από τη Διεύθυνση του Σχολείου και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, οι προβλεπόμενες διαδικασίες του σχετικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ και ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Αναμένεται η απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος και του σχολείου.

Μετά απο σχεδόν 15.000 κρούσματα στη χώρα μας, ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε και στο Δήμο μας, την πρωτόγνωρη αυτή κατασταση με απολυτη υπευθυνότητα. Ήδη προχωράμε σε νέα απολύμανση όλων των χωρων του Κτιρίου του Γυμνασίου και είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια καταστεί αναγκαία.

Επισης, ενημερώθηκαν από την Διεύθυνση του Σχολείου οι οικογένειες των παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμημα και θα παραμείνουν στα σπίτια τους, όλα τα παιδιά. Εχει ήδη ξεκινησει η διαδικασία αναγνώρισης και καταγραφής των στενών επαφών του παιδιού, στον σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο καθώς και στις εξωσχολικές του δραστηριότητες, αθλητικές, κλπ.

Τα συνεχιζόμενα μέτρα στο Δήμο μας καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις αλλά και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, σε συνδυασμο παντα με την ατομικη μας ευθυνη, θα οδηγήσουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και περιορισμο του ιού.

Σε διαρκή συνεργασία με τους συνυπεύθυνους φορείς, ο Δήμος θα πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία και την ασφάλεια όλων και θα ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα τους πολίτες.

Γραφείο Τύπου Δήμου Μανδρας-Ειδυλλίας