Επτά τρόποι να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας στην καραντίνα

Τώρα που για τον περιορισμό της πανδημίας πρέπει να μένουμε σπίτι,
σας δίνουμε μερικές ιδέες για να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας,να έρθετε ποιο κοντά με άτομα που συγκατοικείτε
και να δείτε τα πράγματα από μια ποιο θετική πλευρά .    

1.Ακουστε μουσική .

Η μουσική και οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες βρίσκονται μαζί σου με κάθε τρόπο.
Ψηφιακά στον υπολογιστή και στο κινητό σου μέσα από όλες τις streaming υπηρεσίες, στην τεράστια συλλογή από CD που μαζεύεις τόσα χρόνια, στα βινύλια που περήφανα έχεις τοποθετημένα στο σαλόνι σου.

Μένοντας σπίτι είναι ευκαιρία να ακούσεις τα αγαπημένα σου τραγούδια, ή γιατί όχι να ανακαλύψεις και καινούργια! 

Να μοιραστείς αυτό το τραγούδι που σου έχει «κολλήσει» με τον φίλο που έχεις να δεις αρκετές μέρες, να κάνεις την αφιέρωση στο άτομο που σκέφτεσαι τόσο καιρό, να ακούσεις ένα τραγούδι με τον σύντροφό σου ή ακόμα και με αυτόν τον γείτονα που γκρινιάζει όταν βάζεις τα ηχεία στη διαπασών! 

2. Τακτοποιήστε την ντουλάπα σας

Βάλτε την αγαπημένη σας playlist και ξεκινήστε από τα πάνω προς τα κάτω. Δείτε ποια ρούχα θέλετε πραγματικά να κρατήσετε, ποια σας κάνουν και ποια όχι.
Τακτοποιήστε όσα θέλετε να κρατήσετε όπως σας βολεύει καλύτερα και ότι δεν θέλετε μπορείτε να το δωρίσετε, εφόσον μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

3. Διαβάστε βιβλία

Επιστημονική φαντασία ή θρίλερ; Όποιο και αν είναι το αγαπημένο σας είδος, αυτήν την περίοδο σας δίνετε η ευκαιρία να χαλαρώσετε στον καναπέ σας και να απολαύσετε το βιβλίο της επιλογής σας.
Αν ειδικά ανήκει σε σειρά, ακόμη καλύτερα, καθώς το ενδιαφέρον σας θα διατηρηθεί στα ύψη, αφού θα μπορείτε να διαβάσετε την συνέχεια της ιστορίας στα επόμενα βιβλία που ακολουθούν.

4. Καθαρίστε το σπίτι

Δοκιμάστε να καθαρίσετε συγκεκριμένες επιφάνειες στο σπίτι, πάνω στις οποίες είναι δυνατόν να επιβιώσουν ιοί, μικρόβια όπως και άλλοι παθογόνοι μικροοργανισμοί. Ξεκινήστε από το κινητό σας τηλέφωνο και συνεχίστε με κοινόχρηστα αντικείμενα, όπως το πληκτρολόγιο ή το τηλεκοντρόλ.
Μην ξεχάσετε τους διακόπτες και φυσικά τους πάγκους της κουζίνας, καθώς εκεί προετοιμάζουμε το φαγητό μας και τρώμε.
Έπειτα μπορείτε να συνεχίσετε, καθαρίζοντας επιμελώς ένα χώρο κάθε ημέρα.

5. Ζωγραφίστε

Μέσα στο σπίτι σίγουρα θα βρείτε μερικά παλιά «σύνεργα». Είτε πρόκειται για μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές, είτε για τέμπερες με τα πινέλα τους χρησιμοποιήστε τα για να τα φτιάξετε το δικό σας έργο τέχνης. Αφήστε την μουσική να παίζει στο βάθος και χαλαρώστε ζωγραφίζοντας.

6. Παζλ ή επιτραπέζια;

Οποιοδήποτε κι αν επιλέξετε, σίγουρα θα καταφέρετε να χαλαρώσετε, να χαμογελάσετε και να περάσετε τον χρόνο σας ευχάριστα. Δοκιμάστε να τα κάνετε εναλλάξ για να σπάσετε την μονοτονία.

7. Φορέστε τα καλά σας

Φορέστε τα καλά σας, φτιάξτε τα μαλλιά σας και περιποιηθείτε τον εαυτό σας, ακόμα και τώρα που δεν βγαίνετε από το σπίτι. Μετατρέψτε την κουζίνα στο αγαπημένο σας εστιατόριο ή το σαλόνι στο αγαπημένο σας καφέ. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε το ηθικό σας ακμαίο ενώ παράλληλα περνάτε τον χρόνο σας ευχάριστα.