Στα λευκά ,Ερυθρές & Βίλια

Η κακοκαιρία «Σοφία» έντυσε στα λευκά τις Ερυθρές Αττικής , καθώς και τα Βίλια .

Χθες το πρωί , οι κάτοικοι των χωριών ξύπνησαν με ένα μοναδικό τοπίο.
Όσο πάντως τα χωριά Ερυθρές και Βίλια θα  είναι καλυμμένα με χιόνι, πολλοί θα είναι έξω και θα χαίρονται την ομορφιά τους.

Την ίδια ώρα επί ποδός βρίσκονται η Δήμαρχος , Διοίκηση και προσωπικό καθώς και συνεργεία του Δήμου και της περιφέρειας προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι.
Υπάλληλοι του δήμου καθαρίζουν το οδόστρωμα με εκχιονιστικά μηχανήματα και τα πεζοδρόμια με σκούπες, αλλά και με μικρότερα μηχανήματα ρίχνουν αλάτι σε όλο το εύρος του Δήμου.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τις ομορφιές που κρύβονται μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα!

Μια χειμωνιάτικη απόδραση , στις χιονισμένες  Ερυθρές Αττικής ,  ένα όμορφο μικρό χωριουδάκι
στους πρόποδες του Κιθαιρώνα ,βουνού του οποίου κατά τη μυθολογία,
ο Ηρακλής πάλεψε με ένα λιοντάρι.

Οι Ερυθρές , καθώς και τα Βίλια απέχουν από την Αθήνα , μόλις 60χλμ,
περίπου τρία τέταρτα διαδρομή με το αυτοκίνητο
καθώς μπορείτε να τα επισκεφθείτε  και με το Κτελ Αττικής που ξεκινάει από το Θησείο.
Και, αν πιστεύατε πως δεν θα υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος να τις επισκεφθείτε, πέραν κοψιδιών και συγγενών, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Το Ήσυχο, γαλήνιο και γραφικό περιβάλλον , προσφέρεται για ηρεμία και ξεκούραση αλλά και για καλό φαγητό στα εξαιρετικά ταβερνάκια.
Το άλλο καλό με τις Ερυθρές και τα  Βίλια είναι πως μπορεί να αποτελέσουν βάση για εκδρομές στον Κιθαιρώνα που είναι κατάφυτος από πεύκα και έλατα.
Στη θέση Πέταλο του βουνού, σε ύψος 1090 μ. και σε απόσταση 9 χλμ. από τα Βίλια, έχει δημιουργηθεί το καταφύγιο του ΕΟΣ Ελευσίνας με την ονομασία «Βαγγέλης Τσάκος» και διαθέτει 25 κλίνες.

Σας περιμένουμε όλους !