Ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργός Κωνσταντίνος Πλέστης στην γενέτειρα του,την Μάνδρα

Σε ένα από τα λίγα ταξίδια του στην Ελλάδα ο διεθνώς διακεκριμένος Καρδιοχειρουργός, κ. Κωνσταντίνος Πλέστης, βρέθηκε για λίγες ημέρες στη γενέτειρά του, την πόλη της Μάνδρας. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Δημάρχου, κ. Γιάννας Κριεκούκη συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος, την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 με θέμα την Ιστορία της Καρδιοχειρουργικής.

Ο κ. Πλέστης προκάλεσε τον θαυμασμό και την συγκίνηση σε όλους, με την επιστημονική του κατάρτιση, με τον ζεστό, ανθρώπινο χαρακτήρα του και κυρίως με την απλότητα και την καλοσύνη του.

Ανεξάρτητα από το επιστημονικό ενδιαφέρον της εκδήλωσης ο κόσμος κατέκλεισε το Νέο Πνευματικό Κέντρο Μάνδρας για να δει, να χαιρετήσει αλλά και να τιμήσει τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο Έλληνα
γιατρό που ζει και εργάζεται στην Αμερική.

Η κ. Κριεκούκη σαν ελάχιστο φόρο τιμής και έκφρασης σεβασμού και περηφάνιας απένειμε τιμητική πλακέτα υπογραμμίζοντας πως
«Η παρουσία του Κωνσταντίνου Πλέστη, του Αθανασίου και της Βασιλικής, του παγκοσμίως κορυφαίου Καρδιοχειρουργού, δεν είναι μόνο μια μεγάλη τιμή για την πόλη της Μάνδρας αλλά αποτελεί και ένα σύμβολο για όλους εμάς, συμβάλλοντας στην ψυχική μας ανάταξη και ανασυγκρότηση μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε μετά τη θεομηνία του περασμένου Νοεμβρίου. Η προσφορά του στον Άνθρωπο είναι ανεκτίμητη, τόσο ως γιατρός αλλά και ως άνθρωπος, γιατί είναι ο ίδιος ένας ανεκτίμητος χαρακτήρας…. Όλοι σήμερα θα βγούμε από αυτήν την εκδήλωση πιο δυνατοί, με την ελπίδα, την πίστη και την αισιοδοξία ότι μπορούμε να καταφέρουμε το καλύτερο για την πόλη και τις οικογένειές μας.»